Waarom wax?

Veel auto’s zijn niet voorzien van een wax, dit is zonde. Namens Brillare raden wij dan ook altijd aan uw auto te voorzien van een wax of eventueel een coating. Wat zijn nu precies de voordelen van een wax? Hieronder hebben wij voor u opgesomd wat een wax toevoegt aan een autolak. 

 
Bescherming
Een wax zorgt ervoor dat het lakwerk van een auto beter bestand is tegen dagelijkse kwaadheden als vogelpoep of boomsappen. Wanneer een auto niet in een goede kwaliteit wax zit is er een grote kans dat bijvoorbeeld vogelpoep kan intrekken in de lak. Deze plekken kunnen alleen worden verwijderd door langdurig te polijsten. Om wazige vlekken te voorkomen op uw lakwerk is wax dan ook een must. Wax zorgt ervoor dat de auto een beschermende laag krijgt tussen vuil en de lak, hierdoor heeft vuil maar ook regen geen kans om te hechten op de lak. In de onderstaande foto gallary is ook makkelijk het verschil te zien tussen een auto voorzien van wax, en een zonder.

 
Glans
Naast dat het uw auto beschermd zorgt het ook voor een diepe glans, al is dit wel afhankelijk van de kwaliteit van de wax. Ook zorgt een wax ervoor dat het lakwerk langer blijft glimmen, zelfs al wordt de auto vies na verloop van tijd, de heldere diepe glans van een goede wax blijft zichtbaar. Wax zorgt ervoor dat de auto een beschermende laag krijgt tussen vuil en de lak, hierdoor heeft vuil maar ook regen geen kans om te hechten op de lak. In de onderstaande foto gallary is ook makkelijk te zien wat het verschil is tussen een lak die beschermd is door middel van een wax en een lak die onbeschermd is.

 
Beading
Beading is ook een eigenschap van een wax, dit is de mate waarop water blijft liggen op de lak en binnen welke contacthoek water van de lak afglijdt. Er moet zo min mogelijk frictie zijn tussen de wax en het water, een mooie beading met een lage contacthoek betekent dan vaak ook dat vuil minder kans heeft tot hechten aan de lak. 

 
Duurzaamheid
Een belangrijk aspect aan wax is de duurzaamheid ervan. Gemiddeld genomen biedt een goede wax effectief bescherming tot 1 a 2 maanden na de verwerking ervan. Er zijn ook waxen verkrijgbaar die langer bescherming bieden, maar voor echte duurzaamheid kom je toch al gauw op een coating uit. Een wasstraat is de vijand van een lak, maar ook van de wax. Door de zure en agressieve reinigingsmiddelen wordt de duurzaamheid van een wax sterk ingekort, mocht het ├╝berhaupt nog zijn blijven zitten na een ritje door de wasstraat.  

 

Brillare Car Detailing
Bij Brillare hebben wij veel producten voorbij zien komen en onder andere veel waxen getest. Op basis van de bovenstaande eigenschappen hebben wij de beste keuze gemaakt voor uw auto. Na een behandeling door Brillare bent u er van verzekerd dat uw auto goed is beschermd, en maximaal glimt ongeacht de kleur van de auto.